İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - TOKİ Turgut Özal Anaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulmuzda büyük bir coşku ile kutlandı.

Nis

Anaokulu öğrencilerimiz, Kütüphaneler Haftası sebebiyle okulmuz kütüphanesini gezerek öğretmenleriyle birlikte çeşitli etkinlikler yaptılar.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  yazar Tülin Kozikoğlu ''Dondurma Yok mu?'' isimli hikayesini anaokulumuzun tüm yaş grubu öğrencilerine online olarak anlattı. Bilinmeyen kelimeleri (yazar,çizer) öğrencilere tanıtarak, kitap görsellerini paylaştı. Kitapla ilgili sorular sorarak etkinliği pekiştirdi.

Mrt

Bu sene de gelişiyle  rahmet ve bereket  kapılarını açan Mübarek Ramazan ayı,okulumuzda coşkuyla karşılandı.Osmanlı macunu, Ramazan şerbeti ,pamuk şeker, patlamış mısır, yüz boyama gibi  çeşitli ve eğlenceli etkinliklerin yanı sıra Ramazan ayımızın vazgeçilmezi olan Geleneksel Hacivat ve Karagöz  oyunu da sergilenerek eğlenceli dakikalarla Ramazan ayı karşılandı.

Şbt

5A ve 5B şubelerimiz sütün ve süt ürünlerinin faydalarını öğrenip süt sağmayı deneyelimleyip kendi yaptıkları yoğurdun tadına baktılar. Hepsinin ellerine sağlık.

Şbt

5A sınfı olarak ''Dilimizin Zenginlikleri'' projesi kapsamında ''Mozaik'' adlı kitabı okuyarak kültürel zenginliklerimizden çini sanatını işledik. Sanat etkinliğinde öğrencilerimizin hepsi kendisi için birer vazo ve tabak tasarladı.

Şbt

Anaokulumuzun 4A ,5A ve 5B sınıfları öğretmenleri Nilüfer Gül, Kübra Ünal ve Zeynep Demirhan Soylu refakatinde Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Fatih Masal Okuluna gittiler. Tekerlemeler, şarkılar, oyunlar eşliğinde masalların içinde yer aldılar. Bilmedikleri kelimeleri öğrendiler.Birlikte uyum içinde güzel bir gün geçirdiler.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' çocuklarımızın dilimizin zenginliklerini tanımasını,yeni sözcüklerle buluşmasını,buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Sözcüklerin çeşitli anlamlarını öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımız içinde yeniden keşfedecektir.